Route

 

Omdat Het Statenplein midden in het centrum van Dordrecht ligt kunt u het beste met het openbaar vervoer reizen. Het Statenplein is ± 10 minuten lopen vanaf het station Dordrecht Centraal. (Bus 20 – 21)

Met uw rug naar het station loopt u rechtdoor de stad in (Stationsweg), u gaat alsmaar rechtdoor (Joh. de Witt straat) tot de weg een bocht naar links maakt. (Bus 3, 4, 5 – 2, 7, 23). Daar gaat u rechtdoor en vervolgens loopt u naar links (Bagijnhof), vervolgens de brede winkelstraat rechts (Sarisgang) waar u na enkele minuten op het Statenplein uitkomt..

Komt u met de auto, dan volgt u Dordrecht Centrum en daarna Parkeergarage Drievriendenhof. Hier kunt u parkeren, u staat dan in de Korte Kolfstraat. Bij het lopend verlaten van deze parkeergarage gaat u linksaf en u staat praktisch op het Statenplein.

Wilt u gratis parkeren dan kunt u uw auto kwijt achter het Energiehuis op de Noordendijk. Dit is op ruim 10 minuten loopafstand van het Statenplein.

Dordrecht is uitstekend te bereiken met de trein, de stadsbus en zelfs vanaf het water. Al deze voorzieningen zijn aan elkaar gekoppeld. Vanaf het station vertrekt de Citybus frequent. Uitstappen kan op diverse punten in de binnenstad of bij de haltes van de Fast Ferry en de Waterbus. Trouwens, lopen vanaf het station naar de binnenstad kost ook niet meer dan vijf minuten.

Openbaar vervoer over water. Als de capaciteit over land beperkt is, moeten andere mogelijkheden worden benut. Dordrecht heeft het voordeel van het water. Eeuwenlang was dit de toegangsweg tot de handelsstad. Met de komst van de auto dachten we een beter vervoermiddel te hebben gevonden.